O nas

Alternativno zdravljenje 

Alternativno zdravljenjeAlternativno zdravljenje oz. psihoterapija se od običajnega zdravljenja razlikuje v tem, da na fizično bolezen gleda kot na posledico psihičnega neravnovesja in ne kot samostojno fizično okvaro. Prav zato se, za razliko od klasične medicine oz. farmacije, bolj kot odpravljanju simptomov posveča odkrivanju in odpravljanju vzrokov za nastanek le teh. Beseda psihoterapija je sestavljenka dveh grških besed. Psiha, ki označuje duha oz. dušo in terapija, kar v grščini pomeni zdravljenje. Alternativna medicina se torej posveča destruktivnim miselno čustvenim sklopom, ki ovirajo nemoten pretok energije, kar se na fizičnem nivoju običajno odrazi kot bolezen. Če ste v stiski in potrebujete pomoč, potem ste na pravem naslovu.

Poslanstvo

Naše poslanstvo je, da vam pomagamo. Kako, pa je odvisno od stopnjesvetovanje razvoja, na kateri se nahajate. Alternativno zdravljenje deluje po principu naravnega zdravljenja. Izkorišča sposobnost telesa oz. duše, da se ob ustrezni naravnanosti zdravita sama. Posluževali se bomo tehnik ozaveščanja v podzavest odtisnjenih vzorcev, travmatičnih dogodkov iz preteklosti. Prebujali bomo speče energije, uspavane potenciale. Spodbujali bomo kreativnost, odstranjevali negativne čustveno miselne vzorce, vas usmerjali in opogumljali, ko boste soočeni s težkim življenjskim položajem, ter vas skrbno in predano usmerjali na pot, ki si jo je izbrala vaša duša. Na pot, ki jo podpira največja in najmočnejša sila v vesolju; ljubezen.

Samo-zdravljenjePsihoterapija

 Stran HowToBe nam omogoča prebiranje zgodb, člankov, komentarjev, ustvarjalnih kreacij naših bralcev, pozitivnih misli, t. i. resnic višje zavesti. Omogoča nam tudi objavo naših lastnih življenjskih zgodb, lastnih izvirnih kreacij ter aktivno sodelovanje v razpravah pod določeno objavo, zgodbo ali kreacijo. PsihoterapijaZdravilno pisanje

   Že samo pisanje naših življenjskih zgodb, travmatičnih dogodkov in resnic o trenutnem življenjskem položaju, je zdravilno in vas olajša prtljage preteklosti, ki vam, zavedajoč se ali ne, kroji pota v sedanjosti. Osvobaja vas namreč iz ujetosti v zgodbo in dviguje zavest, ki se je vanjo ujela in izgubila.   Objava vaših zgodb pomaga drugim, da se mogoče najdejo v kakšni izmed njih, navežejo stik z vami, delijo z vami svoje izkušnje, vas podpirajo itd.

Ko berete zgodbe drugih, lahko vstopite v njihova življenja, jim namenite dobro besedo, nasvet ali samo izrazite sočutje in zaželite srečo. Ugotovitev, da niste sami v tej zgodbi, je že en kamenček v mozaiku spoznanj, ki bodo dajala smisel vašemu življenju. Ko nekomu pomagate, pomagate sebi. Ko dajete, prejemate.

Kreiranje

   Pisanje pesmi ali pravljic je lahko prav Objava zgodbtako zdravilno, in je ena izmed oblik psihoterapije, saj nas poveže z našo kreativno, ustvarjalno energijo. Odpre nam vrata v domišljijski svet, v svet, kjer ni omejitev. V svet, kjer ljubezen in sreča zdravita in združujeta. V svet, ki smo ga kot otroci že poznali, ga živeli in črpali iz njega. (Če so vam bližje slike kot besede, lahko vaš notranje občutke, iluzije ali sanje tudi naslikate). Z vstopom v svet odraslih smo spoznali, da tu ne bo prostora zanj. Vendar ni res. Še vedno je tu, čaka da ga prepoznamo in zaživimo. Čaka, da nas ponese v življenje po poteh srca.

Objave

   Objava vaših del lahko, s pripisom vaših kontaktnih podatkov, postane dobra promocija izdelka in hkrati vas samih. Na vašo željo bomo tista najlepša objavili tudi v angleški različici spletne strani, tako da bodo vidna čim širšemu krogu obiskovalcev.

  Glavna značilnost alternativnega zdravljenja je v tem, da izkorišča sposobnost telesa in duha, da se ob zahtevanih pogojih zdravita sama.  Najboljše zdravilo za dušo je seveda ljubezen. Zato bo druga, zelo pomembna stopnja pri iskanju sreče, zdravega telesa in smiselnega življenja, prebujanje naših najglobljih srčnih želja, katere smo zaradi “neprimernosti”, strahu pred izpostavljenostjo ali česarkoli drugega, pometli pod preprogo. Prebujali bomo otroka v sebi. Tisto neustavljivo, radovedno, brezpogojno bitje, ki še verjame v čudeže in slika svet v barve veselja, radosti in ljubezni. Prebudili bomo naše speče kreativne energije. Dovolili si bomo biti srečni, razigrani, odprti, kreativni in ljubeči. Pisanje pravljic, pesmi ali kakršnokoli nepogojeno izražanje je odlično orodje za to.

Ozaveščanje Psihoterapija

   Eno izmed ključnih orodji, ki ga uprabljamo v alternativnem zdravljenju oz. Psihoterapiji je ozaveščanje nezavednega. Zato bomo Podzavestopisovali in ozaveščali občutke, ki se bodo iz podzavesti prebijali na površje, medtem ko bomo iskali in odpirali zaklade, ki so skriti v nas. Soočili se bomo s strahovi in omejitvami, ki nam preprečujejo živeti naše življenje skladno z našimi najglobljimi pričakovanji. Pogovarjali se bomo o njih, jih ozaveščali in jih korak za korakom presegali. Pogovarjali se bomo o izzivih, jih razsvetljevali in blagoslavljali. Opisovali bomo uspehe, se skupaj veselili in drug drugega spodbujali.

   Stran ima skritih tudi nekaj semen, t.i. resnice višje zavesti. Te bodo, tudi če jih sprva ne bomo razumeli, opravila svoje delo na podzavestnem nivoju in bodo na ta način prispevala k višji planetarni zavesti, drugačnem načinu razmišljanja, delovanja in bivanja. Razkrajanje starih miselnih vzorcev z implementacijo novih resnic je prav tako lahko ena izmed oblik zdravljenja duše t.i. psihoterapija.

Meditacija

   Alternativno zdravljenje  pa seveda ne gre brez meditacije. Zato imamo v načrtu tudi sobe za meditacijo. V njih bomo sami ali skupaj z drugimi prisotnimi meditirali, usmerjali pozornost ter pošiljali pozitivne − zdravilne misli in energije drugim. Tistim ki so bolni, nemočni, pozabljeni in naše pomoči potrebni. Ker velja načelo setve in žetve, bomo hkrati vse to tudi prejemali.

Donacije

podarim dobim   Ker stran nima drugih virov financiranja, smo odprli možnost donacij, neobvezno in po posameznikovih zmožnostih. Zbrana sredstva bodo porabljena za sofinanciranje stroškov izdelave in vzdrževanja spletne strani, hkrati pa kot “GIVE TO RECEIVE” proces in kot izraz vaše pripravljenosti na spremembo in na darilo, ki ga boste v obliki osebne in duhovne rasti prejeli po tej poti. Za zbrane donacije se vam že vnaprej zahvaljujemo!

   Vse, ki boste donirali več kot 5 €, bomo (razen v primeru, da bi želeli ostati anonimni) vpisali na posebno mesto naslovne strani HowToBe.si. (Potrebovali bomo vaše ime, priimek in dejavnost s katero se ukvarjate. Če niste zadovoljni s tem kar počnete, napišite kdo ste v svetu kjer ni omejitev, strahov ali predsodkov. Kdo ste v svoji resnični nepogojeni naravi). Trditev, ki je tako pripeta v svetovnem spletu, se lahko z močjo vaše vere in vere naših obiskovalcev, prelevi v realnost. Ne pozabite! Vse se začne v vaših mislih!

   Naša besedila so napisane dovolj logično da zadovoljijo um, hkrati pa nosijo potencial, da se dotaknejo vaše nepogojene prvinske narave. Ponujajo vam možnost transformacije zavedanja, dojemanja in čutenja. Sporočila, bodo delovala tako na zavednem kot na nezavednih področjih vašega življenja. Luščila plasti, ki zastirajo brezmejne potenciale in odkrivala svobodo naše izvorne narave.

Kontakt

   Na koncu so tu še kontaktni obrazci, kamor nam lahko pošljete vaša vprašanja, predloge ali kritike. Z vašim privoljenjem bomo nekatere tudi objavili, vsekakor pa vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem možnem času, po naših najboljših močeh. Sprejemamo tudi vaše predloge za odpiranje novih tem, ki so za vas aktualne in o katerih bi želeli diskutirati.

Z lubeznijo in spoštovanjem, Ekipa HowToBe.si


Avtor o sebi A

   Če gre verjet mojim staršem, mi naj bi bilo ime Robert, in čeprav sem večji del mladosti preživel pri svoji materi in njenih starših, sem priimek podedoval po očetu. Poleg priimka sem podedoval še mnogo drugih stvari. Pa ne le od očeta. Tudi mati mi je zapustila svoj delež prtljage, ki jo je dobila od svojih staršev, ti pa od svojih. Zraven lahko prištejem še prispevek družbe, splošnih norm in vrednot, cerkvenih prepovedi in božjih zapovedi. Ne bi znal vsega našteti, lahko pa mi verjamete, da sem v tem kupu prtljage, nekje na poti, izgubil samega sebe.

   Več let sem se dušil pod kupom negativnih prepričanj, strahov, občutkov krivde in lastne nevrednosti. Odrasel sem v nesamozavestno in zlagano osebo, ki je neznosno breme podzavesti, skušala omiliti tako z družbeno sprejemljivimi, kot tudi nesprejemljivimi nadomestki. Ko je negativen vpliv podzavesti prodrl na fizično raven in ga ni bilo mogoče več zanikati ali utišati, je bilo potrebno ubrati drugo pot. Iz bega v soočenje.Iz lažne sreče umišljenih vrednot v neprijetno, trpko resnico.Avtor

  Življenje 

   Bolj kot se človek oddaljuje od prave poti, večje sile delujejo nanj. In če ne bi bilo tako, bi se nikoli ne bil odločil za pot, katere sad je tudi ta spletna stran. Ne glede na to, kako kruto in neizprosno je lahko življenje, slej ko prej dojamemo, da je hkrati tudi neskončno modro in pravično. Bolj kot smo oddaljeni od prave poti, od svoje resnične narave, z večjo silo pritiska na nas.

   In ko takole človek nekje na poti spozna, da ima vse kar potrebuje, se rodi potreba in želja, da bi deloval v dobro še za druge. Verjamem, da človek lahko pomaga sočloveku samo na poteh, ki jih je prehodil in prodre v globine, ki jih je sam že izkusil. Vem, da je ujeti ribo za nekoga drugega premalo in prej potuha kot rešitev. Zato moj način dela ne bo neposredno reševanje posameznikovih težav, pač pa motivirati in preusmeriti tistega, ki je kompas srca zamenjal za skupek pravil in nezavednih, zavajajočih miselnih vzorcev. Skratka. Iz uma v srce, iz mišljenja v zavedanje.

   Veselim se vašega uspeha,

   Avtor

Alternativno zdravljenje Psihoterapija
Share Button