O avtorju

Življenje oz. avtor o sebi

Življenje   Če gre verjet mojim staršem, mi naj bi bilo ime Robert, in čeprav sem večji del mladosti preživel pri svoji materi in njenih starših, sem priimek podedoval po očetu. Poleg priimka sem podedoval še mnogo drugih stvari. Pa ne le od očeta. Tudi mati mi je zapustila svoj delež prtljage, ki jo je dobila od svojih staršev, ti pa od svojih. Zraven lahko prištejem še prispevek družbe, splošnih norm in vrednot, cerkvenih prepovedi in božjih zapovedi. Ne bi znal vsega našteti, lahko pa mi verjamete, da sem v tem kupu prtljage, nekje na poti, izgubil samega sebe. Več let sem se dušil pod kupom negativnih prepričanj, strahov, občutkov krivde in lastne nevrednosti. Odrasel sem v nesamozavestno in zlagano osebo. Breme podzavesti sem poskušal omiliti tako z družbeno sprejemljivimi, kot tudi nesprejemljivimi pripomočki. Ko je negativen vpliv podzavesti prodrl na fizično raven in ga ni bilo mogoče več zanikati ali utišati, je bilo potrebno ubrati drugo pot. Iz bega v soočenje. Iz lažne sreče umišljenih vrednot v neprijetno, trpko resnico.

Življenje

   Če me ne bi življenje tako močno pritisnilo ob tla, bi se nikoli ne bil odločil za pot, katere sad je tudi ta spletna stran. Ne glede na to, kako kruto in neizprosno je lahko življenje, slej ko prej dojamemo, da je hkrati tudi neskončno modro in pravično. Bolj kot smo oddaljeni od prave poti, od svoje resnične narave, z večjo silo pritiska na nas. In ko človek nekje na poti spozna, da je pomagati človeku v stiski smiselno, izpolnjujoče, hkrati pa izredno močno motivacijsko orodje, se poda tej življenjski izkušnji naproti.

   Verjamem, da človek lahko pomaga sočloveku samo na poteh, ki jih je prehodil in prodre v globine, ki jih je že sam izkusil. Vem, da je ujeti ribo za nekoga drugega premalo in prej potuha kot rešitev. Prav zaradi tega, moj način dela ne bo neposredno reševanje posameznikovih težav, pač pa motiviranje, ozaveščanje in preusmerjanje nezavednega, neproduktivnega. Človek, ki je ujet v svoj koncept prepričanj, se v večini primerov tega ne zaveda. Tak človek je kompas srca in resnico svoje lastne biti zamenjal za skupek pravil in nezavednih, zavajajočih miselnih vzorcev. Prav je, da se mu pomaga. Iz uma v srce – iz mišljenja v zavedanje. V življenje.O avtorju

Veselim se vašega uspeha!

Avtor

Share Button