Ljubezen ali mit

   Ljubezen ali mit je lep primer osebne izpovedi. Ogledalo marsikateremu odnosu. Ljubezen res ni pod našim nadzorom in priznati si to, je korak v pravo smer. Priznati pred drugimi, pa še toliko bolj močno in osvobajajoče orožje. Mogoče spodaj navedene besede res ne opisujejo absolutne resnice, nas pa skozi proces “resnica osvobaja”, postavljajo bližje k njej. Sprejeti sebe kot bitje ki ni sposobno ljubiti, pomeni ozavestiti in sprejeti svoj pogojeni, relativni del – ego. Ko ga sprejmemo, ga lahko zapustimo in gremo svoji pravi nepogojeni naravi naproti. Čestitke avtorju za pogum in zahvala za priglasitev k javni objavi.

Hvala ti draga, za vse. Ampak prosim te, ne verjemi ko ti rečem, “ljubim te.” Ne nasedaj lepim besedam, ki ti jih poklanjam. So plod mojega pretkanega uma. Ne verjemi ko rečem da te ljubim. Jaz nisem sposoben ljubiti. Ljubim te, je le beseda, ki jo uporabljam, da zadovoljim tvoje potrebe in da potem jaz zadovoljim svoje. Moja potreba je biti ljubljen in vem da bodo besede ljubim te, s srečo tvojo spet blagoslovile me. Jaz pa potrebujem tvojo srečo, kajti prazen sem in otopel. In… nočem te prizadeti. Nočem ti ubijati sanje. Preveč si se borila zanje. Bojim se bolečine v meni, ki se bi sprostila zaradi tiste, ki bi se sprožila v tebi. Preveč se bojim tvojega prezirain sovraštva. Zato, draga moja, vedi da so to le besede slabiča, ki se boji. Slabiča, ki ne ljubi. Slabiča, ki ne čuti. Sram me je, vendar priznam. Gledam druge ženske. Iščem v njih ljubezen. Mogoče iščem tisto, ki prav tako kot jaz, ljubiti ne zna. Mogoče iščem to kar si zaslužim. Izkušnjo grenko, kot je grenko moje življenje. Izkušnjo, ki bo rodila novo upanje, da bi ljubila tista, ki ne ljubi me. In jaz … Da bi trpel in ljubil njo. Boginjo lepo, samozadostno, brezčutno.

  Tako je draga moja. Zdaj veš. Ne zaslužim si te. Jaz nisem sposoben ljubiti. Mogoče nisi sposobna ljubiti niti ti in je vse skupaj le goreča potreba, da bi bila ljubljena, da bi ubežala samoti in da bi se izognila bolečini, ki je v tebi. Mogoče sva bolj podobna, kot se nama zdi. Mogoče je čas da zdaj odpreva si oči. Na zdravje, draga moja. Izpijva to čašo pelina. Izpijva to čašo resnice.

   Stojim pred tabo in pred svetom v pričakovanju božanske pravice.

   Hvala Howtobe.si!!!

Share Button
Spremljajte nas na Facebook-u

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja