Ljubezen – Svoboda duše

***Ljubezen***

 Svobodna duša

***

   Bila je še otrok … in hkrati je bila mnogo več. V svojem sedmem letu starosti, še ni prav dobro vedela kaj si želi, a je dobro vedela česa si ne. Stala je v vagonu, s svojo najboljšo prijateljico ob strani, brez denarja, odločena zapustiti realnost ki jo omejuje, utesnjuje, duši. Odločena zapustiti realnost v kateri ni topline, ljubezni in razumevanja, ter se podati v življenje po katerem je hrepenela njena duša.

    Ni bila običajen otrok. Tak, ki bi zlahka podlegel vrednotam materialnega sveta in prepričanjem ki narekujejo smernice človeški populaciji. Ni bila otrok, ki bi se v strahu pred bolečino in trpljenjem zatekel v materino naročje, četudi bi jo le-to bilo pripravljeno sprejeti. Takšno naročje, po katerem hrepeni vsak običajen sedemletnik, njej ni bilo dostopno. Srce njene matere je bilo zaprto, prekrito z bolečino, jezo in sovraštvom do nje in njenega očeta. Materine roke niso bile narejene za objem. Bolečina jih je stiskala v pesti.

   Deklica svoje matere zaradi tega ni sovražila. Njena duša je ostala čista, njeno srce odprto in svobodno, sanje žive in goreče.

   Kdo ve kje bi se končala njuna pot, če bi njena prijateljica ne pričela v trenutku ko bi vlak moral zapustiti postajo, tako panično in neutolažljivo jokati. Njenih sedem pomladi je bilo premalo, da bi si upala zapustiti družino, svojce, znance in se odpraviti v neznano, tujo deželo.

   Čisto, usmiljeno in sočutno srce, je botrovalo njeni odločitvi. Prijateljice v stiski ne bo pustila same. Prijela jo je za roko in sestopili sta iz vlaka.

   Pri svojih sedmih letih se je med realizacijo svojih sanj o svobodni, svetli prihodnosti in pomočjo prijateljici v stiski, odločila za slednje. Vse od takrat pa do dandanes ni obrnila hrbta nobeni duši, ki je potrebovala njeno pomoč. Ljubila je življenje in življenje je ljubilo njo.  Blagoslavljalo jo je znova in znova. Vračalo dobro z dobrim, podpiralo, usmerjalo, poživljalo.

   Njen iskren nasmeh in radost v očeh nista usahnila, kljub odrekanjem, ki jih je poslanstvo matere, žene in usmiljene duše, terjalo od nje.

   Danes, ko so njena osebna poslanstva praktično končana, je vlak s katerega je sestopila pred skoraj štirimi desetletji zopet na postaji. Potrpežljivo čaka njeno odločitev. Ve da je pripravljena. Pripravljena na novo življenjsko obdobje. Pripravljena na svobodo.

   Še ena duša je katero mora odrešiti … svojo lastno.

*** Ljubezen – Svoboda Duše ***

Share Button
Spremljajte nas na Facebook-u

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja