Preseganje strahov

  

*** Preseganje strahov ***

Uganka skrivnostna kot je skrivnostno naše življenje. Ne vemo vsega. Ne poznamo svojega stvarnika. Ne poznamo niti samega sebe, svojega bistva. In tako je z razlogom.

***

Uganka

***

“Senca”

Preseganje strahov ***

   Da bi lahko igrali igro življenja, ki je v uganki prikazana kot igra svetlobe in sence, določenih stvari preprosto ne moremo vedeti. Pozabiti smo morali na absolutno resnico in se okleniti relativnih. Zdaj se poskušamo spomniti, vendar je velika verjetnost, da smo tu z drugim razlogom. Ukvarjanje z duhovnostjo in višjim smislom, je lahko beg pred določeno neprijetno življenjsko izkušnjo.

   Stopimo korak nazaj od tega kar trenutno počnemo in se vprašajmo, kaj je moje življenjsko poslanstvo? Kaj si želim početi, brez da bi za to potreboval ali pričakoval kakršnokoli nagrado?

   Če bi senca videla svetlobo, bi hipoma postala svetloba. Vendar je pred njo ovira. Naštejmo ovire, ki nam preprečujejo da bi živeli skladno s našimi srčnimi željami. Soočanje z ovirami, omejitvami, strahovi, je naša pot v svetlobo. Prosimo za razrešitev. Pričakujmo jo.

*** Preseganje strahov ***

   Pot v svetlobo pelje skozi naše strahove. Kateri je naš največji strah. Opišimo ga. Podrobno. Pojdimo v detajle. Prikličimo ga na svetlo. Ozavestimo ga. Začutimo. Vizualiziramo. Opazujemo ga toliko časa, da svetloba prodre skozenj. Počakajmo da izgine v luči našega zavedanja.

*** Preseganje strahov ***

Share Button
Spremljajte nas na Facebook-u

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja