Preseganje

  Največ kar lahko storimo da presežemo um je, da sledimo srcu. Če nam to, zaradi narave uma in naše vpetosti vanj ni takoj dostopno, vam ponujamo orodje v obliki meditacije, ki nas dvigne nad nivo mentalnega sistema prepričanj in odvisnosti. Začeli bomo s sproščenim dihanjem, pri čemer bomo odštevali vdihe. Začnemo z 12 in potujemo proti 0. Na tej točki si zastavimo vprašanje, ki bo osnova te meditativne tehnike. Nanj ne pričakujmo logičnega odgovora. Le ta bi namreč pomenil da smo v umu, mi pa želimo više. Priporočamo nastavitev časovnika, saj se vam tako ne bo treba ukvarjati s časom, ki je del našega kolektivnega mentalnega sistema iz katerega naj bi v tej meditaciji, postopoma pa tudi v vsakodnevnem življenju, izstopili. Če ste pripravljeni, začnemo z dihanjem, odštevanjem in se na točki nič vprašajmo; kaj ostane, če vse misli izginejo? Kaj ostaja?

MEDITIRAMO       Preseganje

Ko končamo z meditacijo oz. ko nas nas iz nje povleče potreba, poseben občutek ali določena misel, se je zavemo. Je del našega mentalnega sistema prepričanj, ki ima očitno moč nad nami. Če je izpolnjena z ljubeznijo ji sledimo, sicer jo vpišemo v polje Spoved – Osebna izpoved. S tem jo prikličemo v zavest, razsvetlimo in posledično presežemo. Pridobimo kontrolo, moč in energijo, ki je bila vanjo ujeta. Polni življenja, očiščeni zakonitosti mentalnega sveta, prisluhnemo srcu in se posvetimo dejavnosti ki nas izpolnjuje in osrečuje.


  Če želite oddati komentar, zastaviti vprašanje, ali opisati svojo izkušnjo na temo Meditacija-Izza Uma, lahko to storite z vpisom v za to pripravljen formular spodaj.


 

Share Button
Spremljajte nas na Facebook-u

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja