Sreča-Radost-Ljubezen

Sreča-Ljubezen-Radost

  Sreča, radost, ljubezen … posledica spleta okoliščin ali preprosto posledica določenih kemičnih procesov v našem telesu? Posledica zavedanja in čutenja življenja? Življenja, ki ni kreacija uma. Življenja, ki nima oblike. Niti fizične, niti miselne. Življenja, ki se ga v veliki meri ne zavedamo, ne čutimo, a kljub temu obstaja.

   Sreča, ki je posledica določenih življenjskih okoliščin, odnosov, materialnih dobrin, je pogojna sreča, iluzija. Iz svobodnega bitja ustvarja odvisneža. Ta svet nas od malih nog uči in prepričuje, kaj potrebujemo za to, da bi lahko bili srečni. In mi mu seveda verjamemo. Živimo v stanju družbeno sprejemljive bolezni, t.i. shizofrenije. Hipnotične uročenosti s strani miselnih konceptov, prepričanj in verovanj, ki ustvarjajo našo realnost. In medtem ko iščemo resnico, pozabljamo, da jo ustvarjamo. Sreča-Radost-Ljubezen

   Ljudje smo mogočna bitja z vsemi lastnostmi stvarnika, v pozabi svoje prave narave. Iščemo srečo in ljubezen. Iščemo je zunaj. V svetu mentalne krame in balasta. A kljub vsemu … Ustvarjamo. Večinoma nezavedno. A tudi če si ustvarimo najlepšo zgodbo, uresničimo svoje najveličastnejše sanje, se običajno prav dolgo ne počutimo izpolnjene in srečne. Nobene sanje ne morejo nadomestiti naše prave in resnične nepogojene narave. Nobena kreacija ne more biti večja in veličastnejša od njenega stvarnika. Večja od naše resnične narave. Tiste narave, ki ne potrebuje ničesar. Tiste, ki po ničemer ne hrepeni. Tiste, ki je izpolnjena sama po sebi. Tiha je, vedno prisotna. Brez misli, brez pričakovanj. Vabi, da se ji prepustimo. Vabi nas v tem trenutku. Trenutku z naslovom in namero prisluhniti tišini … Še več … Ta trenutek bodimo tišina. Tišina, ki se zaveda. Tišina, ki posluša. Tišina, ki čuti.

   Začutimo resnico, ki ni stkana iz besed. Prisotnost, ki ni stkana iz občutkov. Preživimo naslednji trenutek v svetu, ki ne obstaja, a hkrati vse obstaja v njem. Tukaj je. Vedno!

HowToBe.si

***

Share Button
Spremljajte nas na Facebook-u

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja