Vase zaprtost – Izolacija

Vase zaprtost-Izolacija Modri Safir

   Modri Safir čisto sam sedi sredi svoje sobe. Ne mara se udeleževati družabnih dogodkov, niti družiti z ljudmi. Le zakaj bi se, ko pa lahko najde toliko zanimivih in zabavnih dejavnosti kar pred svojim pragom? Poleg tega mu ni potrebno deliti svojega časa ali lastnine z drugimi. Seveda si občasno zaželi dobre družbe, vendar bo počakal na tisto popolno, pravo priložnost. V omari ima popolnoma novo obleko, ki prav tako kot on, čaka na tisti pravi, edinstven trenutek.

   Prejšnji teden je bil povabljen na nogometno tekmo, vendar ni imel nič primernega za obleči. Lahko bi si sicer sposodil, vendar ni hotel prevzeti odgovornosti za tuja oblačila. Poleg tega je imel naslednji dan opravke že na vse zgodaj.

   Nekega dne je Modri Safir pomagal ženski pri iskanju njenega izgubljenega psa. Srečala sta se, ko je bil ravno sredi svojega vsakodnevnega teka. Pravzaprav je ravno zaključeval, sicer se ne bi nikoli pustil motiti. V zahvalo ga je povabila na zabavo, ki jo bo priredila v čast svojemu najdenemu kužku. Modri safir bi se vabilu mogoče celo odzval, vendar ima sobote rezervirane za branje in ogled oddaj, ki jih ne utegne pogledati preko delavnega tedna. Odhod na zabavo, bi mu porušil načrte in postavil življenje na glavo, pa tudi ljudje tam ne bodo najbolj primerna družba zanj.

   Odprl je omaro in občudoval svojo popolnoma novo obleko. »Upam, da se kmalu pojavi priložnost ko jo bom lahko oblekel.«

Vase zaprtost – Izolacija


Vase Zaprtost – Izolacija

  Samo ugibamo lahko kaj botruje Safirovemu odporu do družabnega življenja. Glede na to, da si ga želi in odreka hkrati, bi lahko sklepali, da gre za neke vrste fobijo, nerazrešen konflikt, globoko čustveno zamrznjenost v odnosu z drugimi. Mogoče rana iz preteklosti, strah pred zavrnitvijo, razvrednotenjem, lastno nevednostjo, ali čemerkoli kar bi se utegnilo prikazati v ogledalu, ki nam ga predstavljajo drugi. Kvaliteten odnos zahteva določeno mero globine, odprtosti in iskrenosti, na kar pa naš Modri prijatelj očitno še ni pripravljen.

   In čeprav si tega ne želimo priznati, obstaja verjetnost, da mu je družabno življenje onemogočeno dokončno. Mogoče s posebnim razlogom. Mogoče s prav posebno nalogo. Včasih nam življenje odreče kar si želimo, da bi nam lahko dalo tisto kar potrebujemo za to, da bi se izgradili v višjo različico samega sebe. V osebo, sposobno živeti svoje življenjsko poslanstvo in služiti višjemu namenu.

   V zgodbi o modrem safirji je izrazit vidik neodločnosti. Če resonira z vami, pomeni, da je vaša sposobnost da se soočite s svetom otežena. Energija modrega safirja je zdravilna. Predstavlja modro čakro, ki je odgovorna za komunikacijo s svetom. Podpira govorjenje resnice in vodi v popolno, spontano, nepogojeno izražanje.

   Izgovori, ki jih uporabljamo se nalagajo, da naposled ne vidimo več preko njih. Postanejo naša resnica. Namesto iskanja razlogov zakaj ne, poiščimo razloge zakaj da. Zavedajmo se svoje neodločnosti, kajti čas je, da jo presežemo. Čas je, da tvegamo. Ne glede na rezultat. Ničesar ne moremo izgubiti. Bodisi dobimo to kar si želimo, ali pa tisto kar potrebujemo za nov korak v življenje, za katerega smo ustvarjeni. Premislite o svojih talentih in o blokadah, ki vas ovirajo pred tem, da bi se zmogli pred svetom v popolnosti izraziti. Dovolite, da se blokade v energiji Safirjeve modrine razblinijo in transfomirajo v moč iskrenega nepogojenega izražanja. Dovolite da vas zavrnitve, izgube ali razočaranja izgradijo v avtentično, samozavestno in iskreno družbeno bitje.


Meditacija. Vase zaprtost – Izolacija

V tišini opazujete Modrega Safirja, kako se v svoji sobi, izoliran pred svetom, ukvarja z svojimi konjički. Kljub navidezni sreči, lahko čutite njegovo žalost, njegovo nezadovoljstvo. Vprašajte ga kakšno družabno življenje si želi, zakaj si ga odreka, česa ga je strah. Za hišo na vrtu zakopljita vse, kar se bo izluščilo iz njega. Odpor, strahove, predsodke… prižgita svečo. Opazujeta, kako iz zemlje prihajajo nove energije. Objameta se. Poiščite vsaj tri dobre stvari družabnega življenja.


 

Share Button
Spremljajte nas na Facebook-u

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja