VIZUALIZACIJA – Smaragdni kamen

Vizualizacija – smaragdni kamen

  Vizualizacija smaragdnega kamna izhaja iz legende, v kateri se zagrenjena princeska sprehaja po zanemarjenem vrtu njenega cesarstva. Naveličana in izmučena od življenja bi rada zbežala od vsega kar jo obkroža. Ko se poskuša prebiti skozi podrast, na tleh pred seboj zagleda sijoč smaragdni kamen. Ko se ga dotakne, kamen spregovori. Svetuje ji, naj odpre stara lesena vrata sredi goščave in vstopi. Princesa, naveličana od lagodnega, monotonega življenja, uboga nasvet.

   Temačen srhljiv predor v katerem se znajde jo navda s strahom. Poskuša se vrniti, a se vrat sedaj ne da več odpreti. Poti nazaj ni. Negotovost, občutek nemoči in brezizhodnost situacije, sprožijo v njej val čustev in energij.  Počasi stopa naprej. Vse boj je umirjena, odločna in samozavestna. Oči se privajajo na temo. Razbijanje srca postaja vse bolj domače, vse bolj prijetno, toplo, svetlo, umirjeno. Tudi prostor počasi postaja vse svetlejši, dokler ne zasije v vsej svoji polnosti in svetosti. Osupla in očarana od vse te lepote, ki jo obdaja, vidi da je na vrtu, na katerem je bila prej, le da je sedaj vrt urejen in cvetoč, poln življenja, ptičev, metuljev in dehtečih rož. Spozna, da se ni nič spremenilo, razen njenega dojemanja. Premagala je svoje strahove. Dvignila se je nad svoja prepričanja. Zdaj gleda s srcem in ne ustavlja se več pred temačnimi predeli svojega življenja.


Vizualizacija

   Predstavljajte si sijoč smaragdni kamen, katerega zelena svetloba prežema vaše celotno telo. Dovolite da sede na mesto srca in razsvetljuje temačne predele vašega življenja; vašega neurejenega, zanemarjenega vrta. Dovolite da luč zavesti in ljubezen srca preženeta temo in bolečino nezavednega.

   Srce vidi kar očem ni dano. Prisluhnite mu. Mogoče vam prinese sporočilo. Mogoče vam prinese novo realnost.


Vizualizacija – smaragdni kamen

Share Button
Spremljajte nas na Facebook-u

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja